top of page
  • Synnøve Aukan

Mowi-ledelsen serverte gladnyheter for Hitra industripark


Denne saken er skrevet av journalist Lars Otto Eide i HitraFrøya 3.12.20 - Les hele saken

Mowi har kjøpt og betalt tomt i Hitra industripark på Jøsnøya, men har flere ganger bedt om å få utsatt byggestarten for laksefabrikken de har planer om å bygge. Det har skapt frustrasjon og usikkerhet blant politikerne, som har investert enorme summer i tilrettelegging for industrien. Ikke minst har dette frustrert ordfører Ole Haugen.

Men etter et møte med Mowi-ledelsen onsdag ettermiddag er Haugen nå sikker på at verdens største lakseoppdretter vil bygge sin nye fabrikk nettopp her.

Fra før har Mowi en fabrikk på Ulvan på Hitra, men selskapet har ved flere anledninger sagt at de vurderer å bygge helt nytt. Og det var disse planene som i dag ble skissert for den politiske og administrative ledelsen i Hitra.

Til stede i møtet onsdag var regiondirektør Asgeir Hasund, prosjektleder Kolbjørn Jektvik og fabrikksjef på Ulvan, Olaf Reppe. I tillegg deltok Øyvind Oaland, sjef for oppdrett Mowi Norge, på videolink via Teams.


- Veldig spennende og tillitvekkende

- De hadde en veldig grundig presentasjon rundt sine planer. Det var veldig spennende og tillitvekkende planer. Det jobbes veldig grundig og seriøst med ny fabrikkplaner. Det gir meg både godt humør og optimisme i forhold til det som skal skje i fortsettelsen, sier Haugen.

Haugen fikk vite at Mowi håpet å starte bygging av nyfabrikken i slutten av neste år eller begynnelsen av 2022.

- Og det stoler du på?


Forbehold om styregodkjenning

- Ja. det er klart at når et sånt kobbel møter deg, og de i tillegg gir ros for tilrettelegging og vertskapet vi viser, har jeg ingen grunn til ikke å stole på det. De tar selvsagt forbehold om at det skal godkjennes av styret, men administrativt jobbes det med detaljene. Planene vi får presentert er veldig spennende, sier Haugen.

- Hva betyr dette for utviklingen på Jøsnøya?

- Det betyr at det skapes ny virksomhet frem til ny fabrikk, og en ny spennende fabrikk som harer fremtiden til. Jeg er overbevist om at dette vil trigge flere til å posisjonere seg for å etablere seg der. Det vil bli større behov for underleverandører og tjenester, sier Haugen.

Mowi-ledelsen har ikke hatt anledning til å la seg intervjue om saken nå i ettermiddag.


Flere kan følge etter

Hitra industripark er tilrettelagt på Jøsnøya ved Sandstad. Havbruksgiganten Lerøy Seafood kjøpte tomt her og åpnet sin nye fabrikk i 2018. Mowi har kjøpt tomt omtrent vegg-i-vegg.

Også leverandører som Sundolitt og Bewi har sagt at de ønsker å bygge her. De to sistnevnte har samtidig uttrykt at de avventer avgjørelsen fra Mowi.

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page