top of page
  • Synnøve Aukan

Kraftig utvidelse av havna og plass til hydrogen-fabrikken

Samtidig med inntreden av Trondheim Havn som Hitra kommunes nye hovedpartner i havneutvikling, tar nå partene sats, formaliserer samarbeidet og konkretiserer planer for videre utvikling av havneområdet.


Etablerer eget kontor

Trondheim Havn flytter nå inn med kontor på Sandstad og egne ansatte i området for å kunne jobbe tettere både med kommunene Hitra og Frøya og med næringslivet i Øyregionen. En sentral del i dette blir hvordan Hitra kysthavn skal utvikles. Fra nyttår overtar Trondheim havn som kommunens havnepartner etter bruddet med Kristiansund og Nordmøre havn.

Kommunen og Trondheim havn har lagt fram mulighetsskisser for en kraftig utvidelse av havneområdet på Hitra, fra dagens 49 dekar til 132 dekar.

I sommer ble det kjent at Enova støtter et produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Hitra med inntil 113 millioner kroner, med planlagt produksjonsstart i 2025. Litt under halvparten av den tenkte havneutvidelsen settes av til hydrogenfabrikk og en mulig framtidig utvidelse av denne. Aneos hydrogen-fabrikk skal produsere drivstoff for skip og bli en fyllestasjon midt i Trondheimsleia. Les hele saken på Hitra- Frøya


226 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page